in

Ружа Райчева: Защо в България не може да има единно гражданско общество повече от 3 месеца

20210731 135921

Буджака, болонки, черва, парламент…
Чудя се…
Всеки протест у нас ли е обречен на провал и разпад? Защо в България не може да има единно гражданско общество повече от 3 месеца?
И как е възможно една малка страна да е толкова разединена?

Надеждата и борбата за истинска промяна пламна преди година, а днес сме изправени пред политическа и национална катастрофа.
Всички искаме доброто за страната ни, а същевременно сме се хванали за гърлата. По-разцепени няма накъде да сме, а врагът срещу когото “дружно” се борехме, гледа отстрани и го напушва смях.
Привидното разбирателство пропадна с гръм и трясък. Сега с ненужно задоволство започнаха да се вадят кирливите ризи, на фона на пушека от изгорелите мостове.
Въпросът е, че е по пътя много, ако не и всички участници губят достойнството си и унищожават малкото останало доверие у хората. Това е истински страшното последствие от цялата тази помитаща инерция и политическа логорея без ясна посока.
Може би е нужно пак да излезем на улицата за да се намерим?
Не смятам да си затварям очите за грозните думи, за неуважението към държавността и парламента, нито за поредицата от резили, от ничия страна.
Никой от нас не бива.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

FB IMG 1628794562547

Десислава Атанасова: Указът на президента е стабилен акт и нямаше възможност да продължи конституционната процедура, ако Народното събрание не се беше произнесло с решение.

2021 08 13 06.24.24

КОНФЛИКТ-Тошко Йорданов към Татяна Дончева: Сядай си на дебелия задник! Тя: Смешник