Home » Новини » Румен Гечев: Приоритетите на „Има такъв народ“ са буламач

Румен Гечев: Приоритетите на „Има такъв народ“ са буламач

Икономистът от БСП проф. Румен Гечев определи приоритетите, които са заложени в основата на проектоправителството на
„Има такъв народ“ и Слави Трифонов като буламач. По думите му това предложение е направено така, че да не бъде прието.

„Никъде в света няма приоритети да се завършва детска градина или да се завършва някакъв конектор на Гърция. Той конекторът е започнат и ще бъде завършен. Магистралите са започнати, никой не смята да не ги завършва, но различното и същественото е, че проектантите на новото правителство смятат всички магистрали да бъдат концесионирани, т.е. да бъдат приватизирани. В целия свят с десетилетия има държавни банки, чрез които се прави държавна политика или по-скоро трябва да се прави такава, и те са прави за това, че вместо да се прави държавна политика правителството на ГЕРБ – шайката и техните сателити – крадяха парите заедно с крокодилите, които плуват около банката – това не значи, че ББР трябва да бъде затворена, напротив“, заяви Гечев пред „Фокус“.

„В тяхната програма има откъслечни неща, които могат да бъдат сериозен предмет на разговор, тъй като те са отразени и в програмата на БСП. Например промяна на пенсионната система и осъвременяване на пенсиите. Също така грижата за младите семейства. Част от това са детските градини, но само да кажеш, че ще строиш детски градини – кой не строи детски градини? Това е въпрос, който е частичен, спрямо общите проблеми, които се решават“, каза още той.

„Ако в следващите дни бъде предложен такъв кабинет – той няма да бъде приет“, категоричен беше проф. Румен Гечев.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената