Home » Новини » Синдикат на МВР за хората с различна сексуалност?
d181d0b8d0bdd0b4d0b8d0bad0b0d182 d0bdd0b0 d0bcd0b2d180 d0b7d0b0 d185d0bed180d0b0d182d0b0 d181 d180d0b0d0b7d0bbd0b8d187d0bdd0b0 d181d0b5 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Синдикат на МВР за хората с различна сексуалност?

Синдикат на МВР за хората с различна сексуалност?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикат на служителите на МВР за равенство и интеграция. Това е нова организация, която Петромир Генчев се опитва да учреди. Идеята е тя да защитава правата на хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР.
Генчев работи като патрулен полицай във Враца.

„Аз съм бисексуален мъж със своето минало и понастоящем съм семеен с две деца. Не смятам, че миналото на който и да е човек трябва да бъде обект на обществено внимание и да те мразят заради това какъв си“, каза пред bTV полицаят от Враца.

Той е изпратил писмо до ръководството на МВР с предложение за създаването на новия синдикат преди няколко месеца. Все още няма отговор.

„Още никой не иска да се видим, да седнем и да започне разговор по темата. Това е показателно, че има проблем. В писмото като цяло представяме синдикати и неговите цели. Говорим открито за проблемите с дискриминация в системата на МВР“, обясни Генчев.

По думите му темата за различната сексуална ориентация сред работещите в МВР е тема табу.

Засега желание за членство в синдиката са заявили 7 души, които са хетеросексуални мъже, толерантни към различните.

Генчев не знае колко точно са хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР, но се надява, че много служители ще се присъединят към организацията.

Той предупреди, че ще се обърне към съда и ще напомни за европейските директиви и международните договори, които България е подписала.
 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-15

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Александър Николов: Имаме ресурса да не се стигне до чувствително поскъпване

„България има техническа възможност да плаща в рубли за руски газ, но това крие рискове”. ...