in

След като Кьовеши ни смъмри – 23-ма български магистрати кандидатстват за европрокурори

Общо 23-ма магистрати са депозирали заявленията си за участие в процедурата по избор на шестима делегирани прокурори, които да станат част от новосформираната Европейска прокуратура.

При новата процедура трябва да бъдат избрани още шестима делегирани прокурори. Това се случва, след като през февруари Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет излъчи десетима кандидати, от които обаче бяха одобрени само четирима.

Шефката на европрокуратурата два пъти поиска от България да запълни квотата си, като заяви това и по време на визитата си у нас преди около месец.

Процедурата се провежда на три етапа – допускане по документи на кандидатите, изслушване на допуснатите кандидати и обявяване на решението за одобряване на кандидати за европейски делегирани прокурори.

С посоченото решение е определена Комисия по допустимост на кандидатите, в състав трима членове на ПК на ВСС: Стефан Петров – председател, Светлана Бошнакова и Георги Кузманов – членове.

Одобрените кандидати за европейски делегирани прокурори се изслушват от Прокурорската колегия, като членовете ѝ имат право да гласуват подкрепа за шестима от тях.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

d25a155bf tosko - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Тошко Йорданов клъвна журналист на Бивол: Знам как се коли пиленце, което пее фалшиво

Тошко Йорданов клъвна журналист на Бивол: Знам как се коли пиленце, което пее фалшиво

60a0b2549 stuki nedyalko fb - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Бранителите на Борисов – Стъки и Недялко стягат национален референдум

Бранителите на Борисов – Стъки и Недялко стягат национален референдум