Home » Любопитно » Смях по време на секс

Смях по време на секс

Сподели новината

Смята се, че смехът убива желанието толкова бързо, колкото шамар. Но наистина ли е толкова ужасна заплаха за интимността?

Макар в любимите комедии често има шеги за секса, шегувайки се с непринудени връзки, достойни за цирка акробатични позиции, и неразрешими мистерии на женския оргазъм, хуморът и любовта рядко вървят ръка за ръка в реалния живот. И жалко, пише Луз Кол във френското издание Le Huffpost, цитирано от rozali.com.

Сърцевината на тази забрана е често срещано, но опорочено нещо: смях по време на секс. Смята се, че смехът убива желанието толкова бързо, колкото шамар. Но наистина ли е толкова ужасна заплаха за интимността? Може би не. Между другото, много сексолози ни призовават да преразгледаме нашата гледна точка по този въпрос и да изброим неизвестните положителни аспекти на смеха в леглото.

Въпреки че смехът по средата на ласките се възприема като светотатство, което съсипва привличането и желанието в основата, много експерти, напротив, го разглеждат като знак за точно това желание. Ако смехът се споделя, това засилва близостта и хармонията. Необходимо е да се разбере партньорът, неговите очаквания и език на тялото.

Поне така смята психологът Дейвид Уол. Той пише в Psychology Today, че смехът на двама (или повече) хора „укрепва интимността и в резултат на това способността да изразяват чувствата си в околната среда, което може само да увеличи усещаното удоволствие“. С други думи, този, който се смее на секса, говори за него, поставя комуникацията в центъра на привързаността и позициите. Диалогът трябва да се води от двама души, изпълнени с чувства.

Между другото, една от най-силните страни на неочаквания смях е, че той нарушава задръжките. Насърчава към излизане от скованост при секс. Смехът облекчава натиска, помага ви да се отпуснете и да се забавлявате, което е много важно, „особено ако за първи път правите секс и сте изнервени от способностите си“, пише уебсайтът LGBTQ Pride. Понякога е достатъчна само усмивка.

„Сексът трябва да бъде забавен, да има елементи на игра с риск от смущение. Хуморът ви позволява да поддържате игрива атмосфера, като повдигнете тема за дискусия: да, понякога мъжете са „прекалено бързи“, но нека поговорим за това без срам. Няма нищо по-важно от това за здравословен сексуален живот „, обяснява Дейвид Уол. Не може да се каже бъде по-добре.

Самоиронията и смехът ви позволяват да облекчите сексуалните отношения от ненужна драма и да потвърдите доброто настроение, една вълна от двете страни.

Хуморът служи като проява на самоирония и интелигентност и следователно сам по себе си може да допринесе за сексуално влечение. Той е секси, поне от психологическа гледна точка. Както отбелязва Psychology Today, шегите могат да ви помогнат да се отпуснете психически и физически. Доказано е, че смехът помага да „отпуснете тялото, да намалите стреса и да освободите ендорфини“.

По този начин това означава по-добро настроение, дишане и общо благосъстояние. Неслучайно съществува цяла „йога на смеха“. И накрая, смехът насърчава съблазняването по определен начин. Той служи като доказателство за някакъв вид откъсване (да не се бърка с безразличието), осъзнаване на собствените слабости или абсурдността на ситуацията. Тоест поведение без токсичност и арогантност.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар