in

Спорът за машините продължава: От ”Сиела” могли да понесат половин, но не и 7 млн. загуба

Възелът с между Централната избирателна комисия и фирмата-доставчик на машините за изборите все още не е разплетен. Според шефа на ”Сиела”, за да се стигне до спора, заради който месец преди изборите не е ясно как и кога ще се доставят допълнителните машини, причината била, че някой бърка в сметките, но не си признава. ”Изглежда членовете на ЦИК трябва да защитят някакви позиции пред своите партии”, коментира Веселин Тодоров.

“Можем да си позволим от сделката за доставка на допълнителни машини за изборите да сме на загуба половин милион лева, което ще стане, ако се приеме нашата цена, но няма как да си позволим загуба от 7 млн. лв., каквото се получава при цената на Централната избирателна комисия”, отбеляза той. Към момента изборната комисия предлага пряко договаряне при цена от 6.5 млн., а фирмата иска двойно по-голяма сума – 15 млн. лв.

Тодоров коментира, че още преди седем години, когато фирмата се е захванала с тази дейност, е бил предупреден да не се захваща, защото се набърква в политиката политиците ще го смажат. “Никой не се обади да ми каже: “Аз казах ли ти?”, но така се случи”, поясни шефът на “Сиела”.

Според Тодоров, ако ЦИК не реши друго има как да се доставят нужните 1500 машини в срок, защото около 700 са на склад в Амстердам, а 800 ще бъдат произведени до сряда и могат да се доставят до края на другата седмица. Веселин Тодоров уточни, че сделката вероятно ще е директно между ЦИК и производителя на машините “Смартматик”, като “Сиела” само могат да помогнат, ако бъдат помолени.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2a2d7a556 spas spasov novatv

Ген. Спасов: Пилотите не са богове. 12 часа и 50 минути са кръгла нула

983bfa0fa wiliam bradauder nova

Създател на закона „Магнитски“: Санкциите хвърлят тъмна сянка върху България