in

Стефан Цанев: Депутатите всяват раздор сред населението

“Искам определено да кажа, че нашите депутати всяват раздор сред населението, сред народа със своите ежби. Техните политически позиции не отразяват вижданията и въжделенията на народа, а отразяват битките на олигархични кръгове, които са в жестока схватка за по-широки територии и по-големи печалби. Тук трябва да се разграничават тези две неща – сред народа няма такова озверяване, каквото има горе. Трябва да бъдем бдителни към това и да не обвиняваме народа”.

Това каза писателят Стефан Цанев пред БНТ.

“Сред народа няма такова противопоставяне – жестоко и просташко, каквото има горе на върха… сред обикновените хора няма такова разделение”, каза още Стефан Цанев.

“Българският Великден е една голяма мечта. Вече 30 години сме в постоянно очакване да се случи доброто и това дълго чакане умори хората. Трябва да се замислим защо това се случва и кой е виновен, защото не може да бъде обвиняван народът, който понася всичките последици на политическите разправии”, каза още Цанев.

“Демокрацията е капризен режим, тя е диктатура на мнозинството. Когато това мнозинство е недостатъчно интелигентно, тогава положението е много лошо. Тя не е естествена система. Системата е да има вождове и хората да се подчиняват. Ние сме стадни животни и искаме да имаме водач. Предполага се, че демокрацията е за високо интелигентни хора, хора, които са преодолели своя инстинкт за алчност, за грабеж, да владееш другите, да подтискаш другите”, коментира писателят.

Според него “ние страдаме от диктатурата на масовия лош вкус, масовия лош характер, лош манталитет и на простотията преди всичко”.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

d180d183d0bcd0b5d0bd d0b3d0b5d187d0b5d0b2 d0b1d0bed180d0b8d181d0bed0b2 d0b5 d0b2 d181d180d183d182d0b8d189d0b5 d0b3d0b5d180d0b1 d189 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Румен Гечев: Борисов е в срутище, ГЕРБ ще продължава да пропада

Румен Гечев: Борисов е в срутище, ГЕРБ ще продължава да пропада

FB IMG 1620021832136 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Когато се изживяваш като коронована особа, а короната ти се окаже от тръни.

Когато се изживяваш като коронована особа, а короната ти се окаже от тръни.