Home » Новини » Талибаните са подпалили жена, защото не харесали какво им е сготвила

Талибаните са подпалили жена, защото не харесали какво им е сготвила

Сподели новината

Талибаните продължават с терора срещу цивилни беззащитни граждани, особено жени – въпреки обещанията си, че ще спазват човешките права. Sky News съобщи, че жени са били изгорени до смърт, други са били принудени да се омъжат за талибански бойци, а трети – да проституират.

Една жена е била подпалена от талибански бойци в четвъртък в северната част на страната, защото терористите не харесали храната, която тя им сготвила. Това разкри афганистански съдия, избягал в САЩ, позовавайки се на свои източници. Все повече афганистанки биват принуждавани да проституират, а много млади момичета – да се омъжат за талибани.

Във вторник говорител на талибаните се зарече, че няма да има отмъстителни атаки и че правата на жените и малцинствата ще бъдат зачитани при новата и по-умерена версия на ислямисткия режим, който управляваше страната през 90-те години. Но почти всички тези обещания сега са нарушени – само дни, след като талибаните поеха контрол над цялата територия на страната след изтеглянето на американските войски.

Световните агенции съобщават за брутални посегателства и атаки срещу граждани в Афганистан от страна на талибаните. Много хора са пребивани или убивани, само защото притежават националния флаг на Афганистан. Освен това терористите преследват афганистанци, които са оказвали помощ на САЩ и натовските им съюзници през последните 20 години. Талибаните освен това по брутален начин са екзекутирали полицейски началник, който се е противопоставял на тяхното управление.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената