in

Татяна Дончева: В България събираме клюки, за да притискаме хора

20210531 092402

„Ние не разследваме нищо в нашата държава, ние събираме клюки, за да притискаме хора“

Така коментира ситуацията с подслушванията лидерът на „Движение 21“ и член на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева в „Денят започва“по БНТ. 

Според нея начинът, по който служебния вътрешен министър Бойко Рашков е оповестил анонимните източници е добър подход като метод на разследване.

„Подслушванията са извършвани от различни институции на МВР и на ДАНС и когато вие зададете въпрос само на ръководството, което е поръчвало тези неща, то може да ви отговори по един начин, че никога не е употребявало специални разузнавателни средства“, коментира Дончева.

Дончева припомни, че при провеждането на протести и противодействието им винаги е имало изгорени полицейски началници. По думите ѝ е много важно да се разбере кои действия са приемливи, който и да е на власт и което и да е правителство да се брани.

„Това, което трябва да се направи е ефективен граждански контрол – нормално и истинско бюро за подслушванията“, заяви тя.

Татяна Дончева коментира и как оценява работата на служебното правителство.

„Първите действия на служебния кабинет издават воля и решимост да се започне разграждането на модела установен у нас в продължение на 12 – 15 години“, каза Дончева.

По думите ѝ не всички всички назначения са точни и правилни, но в общи линии посоката е вярна. Според нея някои от грешните назначения са тези на съветника на президента, шефа на НСО, съветник на мин.-председателя по въпросите за сигурността Георги Великов и назначаването на нов председател на ДАНС.

„Когато става дума за назначаване на шеф на разузнаване и контраразузнаване това може да коства втория ти мандат и може да коства правителството и може да заложи всички нас т.нар. партии на промяната на точката на дузпата в много неподходящ момент“, допълни още тя.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

FB IMG 1622440366487

Коя е тая партия в чиито списъци при регистрацията за изборите имало 300 мъртви души?

валерия велева

Валерия Велева: Застава ли Радев зад думите на Рашков?