Home » Новини » Технически неволи: 5 секции замениха машините с хартия

Технически неволи: 5 секции замениха машините с хартия

Сподели новината

В 5 секции в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш, село Янково от Централната избирателна комисия са решили още вчера да се премине към хартиен вот заради проблеми с машините. В Добрич принтерът на устройството е бил повреден. Към момента се проверяват проблеми в секции в 25 и 26 МИР София, във Варна и Бургас.

1343 секции в страната и 39 в чужбина ще броят контролни разписки, за да ги сравнят с крайния протокол от машината.

„Тази сутрин получихме сигнали от няколко района, а именно от Варна, Бургас, 25 и 26 район в София, че с няколко машини за гласуване има технически проблеми. ЦИК трябва да се запознае с проблемите, които са посочени. Предстои да вземем решение дали ще се премине към гласуване с хартиени бюлетини“, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

Тя предупреди, че решение за преминаване към гласуване с хартиена бюлетина се взема само от ЦИК.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената