in

Тома Биков: Няма защо ГЕРБ да понася щети по репутацията си от санкциите на САЩ

Не приемаме критиките на президента Радев

Не виждам от какво ще понесем щети по репутацията си. В списъка с лица, на които са наложени санкции по закона “Магнитски” имаме само един наш член – Александър Манолев, който беше заместник – министър. Той беше освободен от този пост и срещу него бяха заведени дела, докато управляваше ГЕРБ“.

Това заяви в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос ще понесе ли политическата му партия репутационни щети от санкциите на Вашингтон.

По думите му списъкът с лица и фирми, оповестен от американските власти, е добра основа за сериозен разговор по отношение на борбата с корупцията и търговията с влияние. “Тези две престъпления са изключително трудно доказуеми. Затова трябва да се проведе много спокойно този разговор, без този патос, който много политически лидери употребяват, когато говорят по тези теми. Ако искаме да има някаква ефективна реформа в съдебната система – тя трябва да се случи първо през възстановяването на политическия диалог“, категоричен е Биков.

Той коментира и напрежението между МВР и прокуратурата. “По закон прокуратурата и МВР са задължение да работят заедно по най-различни престъпления – от битова престъпност до търговия с влияние. Когато вътрешният министър отказва изобщо да се види с главния прокурор – можем само да кажем “Слава Богу, че това правителство ще бъде само два месеца“.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

received 473002507334227

Поддръжници на Президента Румен Радев биват репресирани във фейсбук

21859a41c hadjigenov

Адв. Хаджигенов: Борисов е политически труп