Home » Новини » Тома Биков: Няма защо ГЕРБ да понася щети по репутацията си от санкциите на САЩ

Тома Биков: Няма защо ГЕРБ да понася щети по репутацията си от санкциите на САЩ

Не приемаме критиките на президента Радев

Не виждам от какво ще понесем щети по репутацията си. В списъка с лица, на които са наложени санкции по закона „Магнитски“ имаме само един наш член – Александър Манолев, който беше заместник – министър. Той беше освободен от този пост и срещу него бяха заведени дела, докато управляваше ГЕРБ„.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос ще понесе ли политическата му партия репутационни щети от санкциите на Вашингтон.

По думите му списъкът с лица и фирми, оповестен от американските власти, е добра основа за сериозен разговор по отношение на борбата с корупцията и търговията с влияние. „Тези две престъпления са изключително трудно доказуеми. Затова трябва да се проведе много спокойно този разговор, без този патос, който много политически лидери употребяват, когато говорят по тези теми. Ако искаме да има някаква ефективна реформа в съдебната система – тя трябва да се случи първо през възстановяването на политическия диалог„, категоричен е Биков.

Той коментира и напрежението между МВР и прокуратурата. „По закон прокуратурата и МВР са задължение да работят заедно по най-различни престъпления – от битова престъпност до търговия с влияние. Когато вътрешният министър отказва изобщо да се види с главния прокурор – можем само да кажем „Слава Богу, че това правителство ще бъде само два месеца„.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената