in

Филип Станев: Извинявам се на г-жа Николова за думите си, но не виждам красивото зад ПИК и тази дама

Понеже природата обективно е решила аз да съм мъж, а г-жа Ива Николова да е дама и понеже в етикецията и общуването не е прието мъж да нагрубява жена, затова пред вашия ефир ще кажа на г-жа Николова, че се извинявам за думите си. Отвъд видимото за очите обаче не виждам красивото зад агенция ПИК и тази дама. Съжалявам за думите, които изрекох към една жена, но дълбоко продължавам да не съжалявам и да не уважавам начина и методите й на работа, както и агенцията, в която работи и публичните помии, които ежедневно излива.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Филип Станев от „Има такъв народ“ по повод думите, които изрече към Ива Николова от ПИК на пресконференцията на ИТН в петък.

Припомняне

На пресконференцията в петък се разигра следната сценка:

Ива Николова попита неслучилия се премиер Николай Василев кой стои зад този проектокабинет, кой го е редил и има ли нещо общо американското посолство.

Василев: Кандидатите за министри бяха излъчени от ръководството на „Има такъв народ“ и от мен като евентуален министър. Нито едно чуждо посолство не се е намесвало.

В този момент се намеси Филип Станев:

Станев: Вие сте остър журналист, много сте красива, много артистична, освен всичко друго. Наблюдавах внимателно вашето лице.

Николова: Съжалявам!

Станев: Където се е намесила природата и медицината е безпомощна.

Николова: Вие сте олицетворение затова.

Станев: Вашите въпроси не са много съдържателни, защото вие правите внушения. Какво американско посолство ви гони бе, г-жо Николова, толкова умна жена сте!

Николова: Мен не ме гони, някой друг го гони. Може би, са го издигнали, даже.

Станев: Понеже се опитвате не да задавате съдържателни въпроси, а да оригиналничите, ще ви кажа кой стои зад това правителство – извънземните. Много поздрави на Недялко Недялков, благодаря!

Извинението

„С г-жа Ива Николова, не казвам журналистът Ива Николова, влязохме в една словесна схватка, която започнах аз, разбира се. Много хора пропускат нейната реплика „А вие виждал ли сте се в огледалото?“. Аз съм се виждал, не съм тийнейджър отдавна. Никога не съм се имал за красив. Тук това не е важно, защото не сме на конкурс за красота. Става въпрос за общуване между една вече действаща политическа партия и един няма да го нарека журналист. През годините се появи двоен стандарт на общуване между медии и политици. Тази госпожа през годините направи така че самата тя тотално да се отдалечи от обективността на журналистиката. А отделно от това заедно с ПИК и Недялко Недялков създаде един модел на жълто говорене. Самата г-жа Николова е изрекла много обиди назад в годините. Къде, ако не в ПИК, г-н Христо Иванов беше наречен „Пинокио“? Кой наричаше Мая Манолова „сестра Галевица“? Кой наричаше Слави Трифонов „мазен чалгар“ и „татуирана мутра“? Кой наричаше неговите сценаристи, сред които съм и аз, „некадърни халтураджии“? След престрелката с Ива Николова онзи ден аз вече съм Шрек, г-жо Ризова – с шкембето и с бурното лицево окосмяване. Ами колегата ми Тошко Йорданов – „Тошко Африкански“ или „Палечко с феса“? В думите, които аз използвах, нямаше нито една обида. Да, имаше ирония, която прекрачи границата“, призна Станев.

Кабинетът

„Еднолични решения не може да има в държава-членка на ЕС, това е недопустимо. Трябва да има не само демократични решения, а и диалог. Истината е, че предните ни ходове бяха медийна стратегия и тя проработи доста добре“, коментира още той.

„За първи път от 12 години рухна митът, че Бойко Борисов е бащицата на нацията, че е непобедим и винаги мачка. Българските граждани вече искат оттук-нататък да получат увереност, спокойствие и сигурност. Длъжни сме да направим така, че да съставим един кабинет, който да докаже, че е възможно да се работи по един начин, различен от този при управлението на Борисов, Тройната коалиция, царя и Костов“, допълни Станев.

„Ние сме длъжни да извървим този път на дискусии. Не искаме да водим разговори за постове и личности, защото това досега бе един от основните проблеми заради нечий лични амбиции. Рано или късно се стига до разводи, караници, кой ще вземе някакво парче от баницата. Моят призив е да спрем да гледаме на държавата като баница. Ще търсим разговори с възможните партньори, т.е. с хората на Мая Манолова и Христо Иванов“, обясни бъдещият народен представител от „Има такъв народ“.

Връзката с ДПС

„Между ИТН и ДПС има толкова връзка, колкото между белите мечки и пингвините. Нямаме нищо общо с тях. Категорично сме заявили, че не желаем да работим с такива политически субекти като ДПС и ГЕРБ“, увери Филип Станев.

Приоритетите

Що се отнася до на програмата на партията той разясни, че тя не се изчерпва само с прочетените от Трифонов приоритети. Шоуменът не бил прочел цялата програма, а само няколко базисни точки. „За цялата програма ще ни трябват 16 часа ефир, тя е обемна“, посочи Станев.

На въпрос за прокуратурата той подчерта, че е от изключително значение тя да бъде извадена от съдебната власт и да отиде в изпълнителната.

На въпрос за космическите амбиции на страната ни Филип Станев припомни, че България и Хърватска са единствените държави, които не са членове на Европейската космическа агенция, което не е справедливо предвид факта, че у нас има достатъчно подготвени кадри.

What do you think?

25 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

07de14fc8 bezos kosmos - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - На живо! Полетът на Джеф Безос в космоса /видео/

На живо! Полетът на Джеф Безос в космоса /видео/

b37091231 vera yaurova bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Докладът на ЕК: Гешев още е предизвикателство. Брюксел настоява да се свие влиянието му

Докладът на ЕК: Гешев още е предизвикателство. Брюксел настоява да се свие влиянието му