in

Франс прес: Протестна партия в България начело, избирателите наказаха ГЕРБ

Прогнозните социологически проучвания след предсрочните парламентарни избори в България показват, че гласоподавателите, ядосани от неистовата корупция, са наказали партията на бившия премиер Бойко Борисов ГЕРБ. Борисов управлява три мандата, но загуби днешните избори от нова анти-истаблишмънт формация, оглавявана от превърналия се от певец в политик Слави Трифонов.

Последните социологически проучвания прогнозираха, че партията на Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН), създадена едва миналата година – има минимална преднина пред ГЕРБ на Борисов.


Според различните прогнози на социолозите, двете партии ще спечелят между 21 и 24 процента от гласовете на тези избори, помрачени от ниска избирателна активност, а това ще доведе до липса на работещо мнозинство в един силно фрагментиран парламент.


Това на свой ред повдига въпроса за възможната перспектива за по-нататъшни избори до установяването на стабилно правителство чрез коалиции и съюзи между по-малките партии, пише още БГНЕС.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

03d9e6f5f ganev 1 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Политологът Димитър Ганев: В новото правителство ще има ”нещо радевско”, няма да е като предишните

Политологът Димитър Ганев: В новото правителство ще има ”нещо радевско”, няма да е като предишните

015f8c663 hadjigenov2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Николай Хаджигенов: ГЕРБ приключи, това е голямата новина

Николай Хаджигенов: ГЕРБ приключи, това е голямата новина