in

Франция разрязва две подводници с ядрена енергия наполовина, за да направи една нова

210414032002 saphir submarine file exlarge 169

Френска ядрена подводница, сериозно повредена от пожар през миналата година, е спасена от скрапа – чрез разрязването й на две и заваряването на възстановимата половина на част от друга изведена от експлоатация подводница

Интензивен 14-часов дълъг случаен пожар на атакуващата подводница Perle, докато беше в сух док за ремонт миналия юни, остави предната част на лодката неизползваема, според френското министерство на отбраната. Той претърпя структурни повреди на стоманени компоненти, които не можеха да бъдат ремонтирани.

Но задната половина на 241 фута (73 метра) подводница, която има водоизместимост 2600 тона, не е била повредена по време на пожара в корабостроителница в Тулон, южна Франция.

За щастие на френския флот, една от сестрите лодки на Perle, Saphir, която беше изтеглена от експлоатация през 2019 г., очакваше демонтиране в корабостроителница в северозападното пристанище Шербур.

Предната част на Saphir беше конструктивно здрава и френските служители решиха, че тя може да бъде свързана със задната част на Perle, за да се направи една изправна атакуваща подводница.

Повреденият Perle е преместен от Тулон в Шербург на полуподводен кораб през декември.

Работниците са намалили Perle наполовина през февруари и са направили същото със Saphir през март, според съобщение за новини от френския корабостроител Naval Group

В началото на този месец задната половина на Perle и предната половина на Saphir бяха поставени на „проходилки“ в корабостроителницата Cherbourg, за да могат да бъдат внимателно подравнени и след това заварени заедно, се казва в съобщението на Naval Group.

Говорителят на Naval Group Клара Надараджане заяви, че работата по присъединяването ще бъде завършена през следващите месеци.

Получената подводница, която все още ще се нарича Perle, ще бъде с около 4 метра и половина (1,4 метра) по-дълга от която и да е от предшествениците си, за да побере „зона на свързване“, докато милите кабели и тръби, които минават през подложката ще бъде снадена заедно, се казва в съобщението.

Зоната на кръстовището също ще осигури място за нови жилищни помещения, добавяйки малко място за екипажа от 70 подводници.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от Анита Валентинова

лодка с мигранти 3984397793969494779 1639966472201041989 original

42 мигранти загинаха край Йемен

принц филип

Монархията ще изглежда по различен начин, след като Филип си отиде