in

Хаджигенов: да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания

724450 3

Заместник-председателят на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме! Николай Хаджигенов по-рано днес пред БНР каза „Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата идея е да покажем как трябва да се направи това – максимално публично и ясно“.

Хаджигенов смята, че за да има бъдеще едно правителство на малцинството, то трябва да се състави от партиите на промяната и най-добрата част от служебното правителство. Предвид кризата в момента заместник-председателят заяви, че ще водят политически разговори кое и как да се направи в минимален срок.

„Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи. Срок – минимален, минимални неща, които трябва да се направят от правителството и от парламента, защото ние сме в една много сериозна криза. … Да дадем възможност на хората да дишат и живеят спокойно и едновременно да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания“ заяви той.

Според него с „Има такъв народ“ им предстоят още много преговори. На експертно ниво и двете ПГ искат едно и също, но на политическо ниво трябва да водят разговори на високо ниво.

Хаджигенов подчерта, че към момента не искат да разговарят с лидера на ИТН Слави Трифонов, но уточни:

„След като президентът връчи третия мандат обаче – на секундата. … И с ДПС трябва да се говори – независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека. … Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ, с тях не правим нищо“.

Той е съгласен и да плати цената за махането на Гешев – да говорят с ДПС.

„Изслушването на Гешев в правната комисия трябваше да се случи, било то и в този безобразен вид, защото трябваше да чуем как два часа той повтаря: „Не знам, от мен не зависи нищо“. Главният прокурор лъже!“, заяви Николай Хаджигенов.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

a741fc0e4d37d9af2800a70dd1a328e3

Венелин Симеонов: Вярвам, че можете да вдигнете всички видове доходи, защото така не се живее

991 ratio slavi trifonov 5

Илиян Василев: Не вярвам Слави да не си дава сметка, че с влизането си в политиката заложи много и може да са сгромоляса именно от неумелия си допир с политиката