in

Хаджигенов и Бабикян представиха на министър Рашков документите за подслушването

331df792c babikyan hadjigenov bgnes

„За пръв път МВР има шанс да се държи като МВР, а не като охранителна фирма на този или онзи. Приложихме доказателства- извадки и справки за хора, които не са били унищожени“, заяви Хаджигенов на излизане от срещата, предаде БГНЕС.

Той обясни, че има места, на които доказателствата не могат да бъдат скрити. Това са регистрите в ДАТО, Вътрешна сигурност, ГДБОП, ДАНС, Специализирания съд или съда, който е дал разрешенията за подслушванията.

Адвокат Хаджигенов заяви, че министърът е поел ангажимент да се работи по случая. Според него представените от тях документи едва ли могат да бъдат използвани като доказателства. И Бабикян, и Хаджигенов потвърдиха, че най-вероятно сред подслушваните има журналисти.

Според адвокат Хаджигенов Цацаров и Гешев упорито пазят интересите на Пеевски, когото ДПС защитава. „Тук има някаква странна логическа връзка, която води прокуратура-Пеевски-ДПС. Как е направена връзката аз не знам.

Но неизбежно днес ДПС защити Пеевски. Цацаров и Гешев последователно пазеха неговите интереси. Когато чуеха името Пеевски те оглушаваха. Не го виждат в КТБ, никъде го няма, даже в България го няма, чувам вече. Има връзки, но ние не сме МВР, затова дойдохме тук“, каза той.

Коментирайки наложените санкции от страна на САЩ, Арман Бабикян каза: „Когато някой разрешава размерът на корупцията да надскочи размера на демокрацията в една държава става точно така“. Той заяви, че с предоставените от тях документи те са дали още една възможност на Гешев да работи.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2fe5be18209642ae92bb134fa742429b

Откриха вещество за 1,5 милиона долара в корема на кашалот

8e97ece1c borisov bojkov

Диана Дамянова: Борисов и стотинка не е вземал от Божков, той си плащаше в евраци