in

Хиляди хора са евакуирани, когато горски пожари се разпространяват в планината в Кейптаун

Хиляди хора са евакуирани от планината в Кейптаун, където ветровете продължават да разпалват горски пожари към кварталите.

Около 250 пожарникари се опитват да овладеят пожара, тъй като гъстият дим затруднява видимостта в центъра на града.

В докладите се казва, че до 50 000 души са преместени на сигурно място, тъй като хеликоптерите продължават да пускат вода в застрашени райони.

Хората в три 17-етажни жилищни сгради с изглед към град Кейптаун бяха евакуирани, когато огньовете изгаряха извън контрол по планината Таблица.

Пожарът е започнал в неделя сутринта по склоновете на Дяволския връх, друга част от планинския фон на Кейптаун.

Това принуди студентите от университета в Кейптаун да бъдат евакуирани, тъй като пламъците пламнаха няколко сгради на кампуса, включително библиотека, в която се намират исторически колекции от книги и скриптове.

Университетът, класиран сред най-добрите на континента, е построен до голяма степен по склоновете на Дяволския връх и е разположен близо до мястото, където е започнал пожарът.

Други повредени имоти включват популярния ресторант за туристи сред паметника на Родос и покритата със сламени покриви мелница Мостерт, построена около 1796 г. и най-старата работеща мелница в Южна Африка.

Длъжностни лица заявиха, че двама пожарникари са получили рани от изгаряне и са били в болница, тъй като промяната в посоката на вятъра е довела до бързо разпространение на огъня към градската купа през нощта.

Очевидци твърдят, че ветровете са продължили да метят огньовете и дима към Кейптаун и се “разпространяват доста бързо”.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

FB IMG 1618827747496 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КЪМ ПРОМЯНА

ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КЪМ ПРОМЯНА

a0bb0979ddfc999f3b904d95583a0364 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Двама мъже, убити след сблъсък на Тесла в дърво

Двама мъже, убити след сблъсък на Тесла в дърво