in

Христо Иванов: Не искам да ставам премиер, нито главен прокурор. Доверието на хората не е кредит, който да харчим ей така

3d27f23e7 hristoivanov cura

„Трябва да има политически ангажимент. ДПС беше включена в разговорите с ИТН, това ме навежда на мисълта, че ще участват в кабинета. ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат поставени на политическа диета, защото продължават да крепят Гешев. Консумираха властта като бащиния до преди месеци“, каза съпредседателят на ”Демократична България” пред БТВ. „Не искам да ставам премиер, не искам да ставам главен прокурор“, категоричен е Иванов.

„ДПС и ГЕРБ ще бъдат толкова по-мотивирани да участват в парламентарното мнозинство, ако бъдат държани от властта“ – каза  Христо Иванов.

По негови думи партиите „вече плащат непосилна цена, че крепят главният прокурор Иван Гешев“

„Ако ДПС участва и е допуснато до разговора, това е огромен проблем за нас“, отново потвърди Христо Иванов. По думите му „Демократична България“ не може просто така да даде подкрепата си за кабинет.

„Ние трябва да положим усилие да конструираме такава комбинация, която да може да увери избирателите, че това наистина ще бъде друго управление. Че това управление ще бъде конструирано около волята да се справи с корупцията, а не да продължи с нов глас“, каза още Иванов.

Той допълни, че няма да коментира слухове кой ще заеме министерските кресла в кабинета на ИТН. „Ние можем да преодолеем дълбоката политическа криза само с едно упраление, което има ясна физиономия, хора с ясни биографии, които все пак могат да се преборят с корупцията и са проявили този характер назад във времето“, допълни Иванов.

„ИТН си представят, че просто един ден ще извадят на въртележката един състав на кабинет и ние ще трябва да гласуваме за него. Аз казвам – дайте да говорим сериозно, защото ние искаме да направим това, но не можем да дадем подкрепа ей така“, уточни Иванов.

Той призова останалите партии към здрав разум.

Според Иванов за избора на бъдещи министри трябва да се ориентираме по Кирил Петков, Асен Василев и професор Денков:

„Те показаха характера си и генерираха огромно доверие – трябва да се ориентираме по тях, да ги поканим или да дадем нещо по-добро от тях“

,,Можем да преодолеем дълбоката политическа криза само с управление, което има ясна физиономия – чрез хора, които могат да казват и „не“, посочи той.

По негови думи да се премахне Гешев не е достатъчно, нужда е дългросрочна промяна и в други организации. Иванов уточни, че доверите на хората, дали своя глас за ДБ не е просто кредит, който да се харчи ей така.

„Трябва конституционна промяна, трябва сериозна съдебна реформа, трябва да реформираме КПКОНПИ, да махнем Цацаров оттам. Не можем да дадем подкрепата си просто ей така, като празен чен в 6 без 10. Става въпрос за подкрепата на 350 000 души, които са гласували за нас“, коментира в заключение Иванов.

Фрог Нюз

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

0bc46156f boko erdogan2

Борисов уредил мигрантски натиск с Ердоган, за да удари Радев и Рашков

thumb 768x0 БОЙКО РАШКОВ

Иван Христов: Бойко Рашков е вашето възмездие.