in

Христо Иванов: САЩ постави Гешев в институционална невменяемост

d54dce3d5 hristo ivanov bgnes

Безпрецедентните санкции по закона „Магнитски“ показват, че България е разглеждана от своите най-близки партньори като държава, чиито институции – най-вече прокуратура и служби за сигурност – са с ограничена вменяемост, за пореден път са обявени във фалит. Гешев е поставен персонално от САЩ в институционална невменяемост.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Христо Иванов, бивш правосъден министър, лидер на “Да, България”. Коментарът му идва в контекста на американските санкции по закона “Магнитски”, с които бе зашлевен огромен шамар на страната ни. Три лица попаднаха под ударите му – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. 

Фактологията в документа на Министерството на финансите на САЩ е налична, благодарение на работата на българските журналисти, смята Иванов. 

„САЩ предприема това действие в момент, в който вижда, че българското общество се пробужда и появата на сцената на политически формации, които назовават тези неща с имената им и имат програма за решение. Защото тогава има смисъл да се прави интервенция, има кой да поеме нещата и да си свършим работата“, посочи съпредседателят на “Демократична България”. 

Той заяви, че основната характеристика на действащия главен прокурор е затварянето на очите пред действията и особата на Делян Пеевски и липсата на проверка по отношение твърденията на бившия хазартен бос Васил Божков, че е давал подкупи на Бойко Борисов. 

ФрогНюз припомня, че в мотивите към санкциите за Божков е посочен “действащ политически лидер”, който е бил подкупван от бившия хазартен бос. Веднага започна със спекулирането кой стои зад това определение, а най-коментиран е именно Борисов.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

93b79f9b7 slavi trifonov 2

Утре става ясно ще се кандидатира ли Слави Трифонов за депутат

0000492741 article2

Пулев: Трифонов не го е страх от „мисирките“, а от самия себе си, защото знае, че няма да се справи