Home » Новини » Христо Иванов: САЩ постави Гешев в институционална невменяемост

Христо Иванов: САЩ постави Гешев в институционална невменяемост

Сподели новината

Безпрецедентните санкции по закона „Магнитски“ показват, че България е разглеждана от своите най-близки партньори като държава, чиито институции – най-вече прокуратура и служби за сигурност – са с ограничена вменяемост, за пореден път са обявени във фалит. Гешев е поставен персонално от САЩ в институционална невменяемост.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Христо Иванов, бивш правосъден министър, лидер на “Да, България”. Коментарът му идва в контекста на американските санкции по закона “Магнитски”, с които бе зашлевен огромен шамар на страната ни. Три лица попаднаха под ударите му – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. 

Фактологията в документа на Министерството на финансите на САЩ е налична, благодарение на работата на българските журналисти, смята Иванов. 

„САЩ предприема това действие в момент, в който вижда, че българското общество се пробужда и появата на сцената на политически формации, които назовават тези неща с имената им и имат програма за решение. Защото тогава има смисъл да се прави интервенция, има кой да поеме нещата и да си свършим работата“, посочи съпредседателят на “Демократична България”. 

Той заяви, че основната характеристика на действащия главен прокурор е затварянето на очите пред действията и особата на Делян Пеевски и липсата на проверка по отношение твърденията на бившия хазартен бос Васил Божков, че е давал подкупи на Бойко Борисов. 

ФрогНюз припомня, че в мотивите към санкциите за Божков е посочен “действащ политически лидер”, който е бил подкупван от бившия хазартен бос. Веднага започна със спекулирането кой стои зад това определение, а най-коментиран е именно Борисов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената