in

Христо Проданов: 5 години БСП не се меси в президентската институция и искаме същото отношение и оттам

“Не е ясно дали президентът е знаел за създаването на партията на Кирил Петков и Асен Василев или това е правено от негови съветници зад гърба му. Затова сме поставили този въпрос, за да има ясна позиция от самия президент.” Това заяви пред Нова телевизия членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов.

Той посочи, че Кирил Петков и Асен Василев  са разговаряли с членове и структури на БСП в цялата страна, включително и в София. Проданов подчерта, че членовете в БСП са мъдри и коректни хора и това трудно би се случило.

“А и Кирил Петков и Асен Василев са по-скоро десни хора. Това, което заявиха: с “десни мерки – леви политики” е оксиморон – като дървено желязо. Членовете на БСП са коректни хора. След като са провеждани такива разговори с тях, те са дошли и са информирали ръководството. Заради социалистите ние сме сезирали президента и обществото, защото тези процеси не бива да продължават.”

Христо Проданов посочи, че в левицата няма ревност и БСП  не се отнася собственически към своите членове. “Всеки в БСП има глава на раменете си и може да мисли. Идеята е, че искаме да има открити взаимоотношения между БСП и президентската институция. 

Преди 5 години заявихме, че под никаква форма няма да се месим в делата на президента. Това го направихме и продължаваме да го правим. Просто искаме същото коректно отношение от другата страна. Това е всичко и нищо повече. Преди да информираме обществото сме информирали президента, че в неговия екип има такива хора, които действат срещу БСП.”, каза той.

Социалистът коментира, че бившият член на БСП и настоящ секретар на президента Николай Копринков е в дъното на случващите се неща. Той не се ангажира с отговор дали президентът Радев знае за това, но предположи, че се прави зад гърба му.

Относно опита за купуване на пртия от коалиция “БСП за България” Проданов посочи, че за всяка политическа формация е важно да печели своите гласове, избиратели, поддръжници и членове на базата на политически идеи и послания, а не чрез пари. 

“Ако това е новият морал, който поредните спасители ще ни предлагат, благодарим. Изниква и друг важен въпрос – откъде тези хора имаха толкова пари. Това показва, че зад този проект надничат някакви икономически лобита и интереси”, заяви Христо Проданов.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

received 587930879052550

Задава се прототип на президентска партия

2282320 460

Стефан Гамизов: Борисов не е прав да определя себе си като “семпъл” човек, макар да се нарича с друга синонимна обидна дума