Home » Новини » Хусите удариха с ракети товарен кораб в Червено море

Хусите удариха с ракети товарен кораб в Червено море

Сподели новината

Йеменските хуси изстреля две ракети по товарен кораб в Червено море в понеделник.

Това съобщи Централното командване на САЩ (CENTCOM) в социалната мрежа Х.

„На 12 февруари подкрепяните от Иран хуси изстреляха две ракети от Йемен към пролива Баб ал Мандеб. И двете ракети бяха изстреляни към товарния кораб „MV Star Iris“, се казва в изявлението.

Корабът е получил „незначителни щети“, екипажът не е пострадал, посочи CENTCOM.

След ескалацията на конфликта в ивицата Газа, движението Ансар Аллах предупреди, че ще извърши атаки на израелска територия и няма да позволи на кораби, свързани с него, да преминават през водите на Червено море и протока Баб ел Мандеб, докато операцията в палестинския анклав не бъде прекратена. От средата на ноември миналата година хусите са атакували десетки цивилни кораби в Червено море и Аденския залив.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар