in ,

Шефът на бюджетната комисия разкри дали той е човекът, който Дончева е предложила пари за разделяне ПГ на ИТН

0ce91232b89bc05d267de8cad06a66d8

Методът за актуализиране на пенсиите се основава на действителния осигурителен доход, докато методът, предложен от служебното правителство, не се основава на действителния осигурителен доход. Това заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси и депутат от „Има такъв народ“.

Според Любомир Каримански е важно да се подчертае, че средствата са осигурени до края на годината, а за следващата година те могат да бъдат осигурени от източници в публичния сектор, където разходите могат да бъдат оптимизирани и по -висок дял от приходите показано. „Концесиите в България са силно подценявани като такси, събирани от държавата. Компанията“ Dundee Precious Metals „е добивала и изнасяла суровини в размер на 12 200 тона злато за повече от 1,2 милиарда лева. Концесионната такса на тази компания е 1 % „Защо прокуратурата не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата? Ето една възможност за оптимизиране на разходите в публичния сектор, така че приходната част да може да ги има “, каза той.

Каримански обяви ревизия на концесионните договори. „Ние защитаваме интересите на държавата от гледна точка на експлоатацията на природните ресурси на страната. Трябва да се съобразим и с политиката на ЕК за това как и по какъв начин експлоатираме нашите природни ресурси. Направили ли сме всичко възможно за оптимизиране на страната икономика?“ – попита Каримански. Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14 септември, съобщи председателят на бюджетната комисия в Народното събрание.

„Определено съм за изборите 2 в 1, от финансова гледна точка, това е по-разумният вариант“, каза председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Депутатът от ИТН отрече той да е човекът, на когото Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Идваме!“ е предлагала пари за разделяне на парламентарната група, както каза пред БНР председателят на ИТН Тошко Йорданов. Каримански каза, че никога не е чувал за такава среща.

Каримански определи като минимална възможността той да бъде кандидат на ИТН за управител на БНБ. „Не се виждам като министър след предстоящите избори, но като депутат – бих искал да бъда индивидуален депутат с мнозинство от хората“, каза той.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2021 09 05 11.13.14

Твърдението, че Президента Румен Радев е разединител на нацията е недопустимо

7be722132d8dffba93bc69e98a11c941

Доган не беше поканен в комисията на Росенец. ДПС не се сещат какво точно трябва да каже