Home » Новини » Адв. Хаджигенов: Вината ще е наша когато ИТН направят правителство?! Искаме правосъдие!

Адв. Хаджигенов: Вината ще е наша когато ИТН направят правителство?! Искаме правосъдие!

Сподели новината

Има ли шанс „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) да подкрепи „Има такъв народ“ (ИТН)?

„Има огромно значение кой ще сложим в парламента, както и кой ще сложим в правителството. Обсъдихме възможните сценарии. Единодушно решихме, че групата ще гласува заедно, съобразно взетото решение – нещо, което ще се случи за първи път. Групата ще се събере във вторник следобед, тогава ще вземем решение. Знаем състава, но структурата на правителството я научихме от телевизията“, заяви заместник-председателят на ИБГНИ адвокат Николай Хаджигенов в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му номинацията на Петър Илиев за вицепремиер показва определен тип отношение на „Има такъв народ“. И добави, че се опитва да си обясни защо ИТН настоява на Илиев, упреквайки медиите, че „ровят“.

„Същите тези хора, в качеството си на телевизионери, до вчера развяваха флага на свободата на словото у нас, или по-скоро на липсата ѝ. Сега изведнъж медиите са виновни, че намират недостатъци на кандидатите. А те дори още не са във властта“, коментира още адвокатът.

Относно номинацията на Иво Атанасов за правосъден министър, той уточни, че няма как практикуващ адвокат и кандидат за правосъден министър да коментира документ, който не е чел – Истанбулската конвенция.

„Борисов си събираше министрите по кръстовищата. Има известна разлика, но приликите май са повече“, посочи събеседникът.

„Днес получихме трети вариант на декларацията, която се изчете в Народното събрание. Ние поставихме условия. От нас се очаква да ги подкрепим. Защо настояват да ги подкрепим? Естествено, че вината ще е наша – те ще направят правителство, но вината ще е наша. Тези упреци Борисов ги отправяше към хора като нас 12 години. На крив сценарист, шоуто му пречи“, уточни Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

За евентуален сценарий, при който на следващи избори ИБГНИ не влиза в Народното събрание, депутатът каза, това би било великолепна възможност, тъй като тогава ще остави БСП, ГЕРБ, ДПС и ИТН да правят правителство.

„Ние дори не искаме места, нищо не искаме. Искаме ясни разделителни линии. Това, което искаме, е правосъдие, демокрация и върховенство на закона. Те ни бяха обещани“, посочи Хаджигенов.

Адвокатът е категоричен, че не биха подкрепили мандат на ГЕРБ.

„Аз отказвам да ги поздравявам в парламента. Аз съм там, за да ги няма тях изобщо. Не бих подкрепил нищо, свързано с ГЕРБ“, подчерта той.

А ако третият мандат отиде в БСП, депутатът каза, че не биха подкрепили БСП в управлението на този етап.

„Ако от БСП поумнеят политически и зарежат всички неща, които правят по принцип, и представят третия мандат – да може да се конструира правителство, така че да се постигне промяна, може би“, заяви още адвокатът.

„Пеканов, Петков, Василев, Рашков, Стоилов – това са хората, чиито имена знаем, защото те работиха. В тази трудна ситуация имаме нужда от такива хора. Както виждате, Бойко Рашков докарва корупцията до истерия, ГЕРБ до истерия“, уточни Хаджигенов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената