Home » Новини » Христо Иванов: Не става дума за порции и назначения, а за програми. Очакваме уважителен политически разговор

Христо Иванов: Не става дума за порции и назначения, а за програми. Очакваме уважителен политически разговор

Сподели новината

Не става дума за порции и назначения, а програми. Очакваме уважителен политически разговор. Искаме разговор, който да ни позволи да знаем в перспектива за какво гласуваме, за да можем да поемем политическа отговорност пред избирателите си. Трябва да правим разлика между правителство и управление. Управлението е процес, в който има много решения, които да се взимат от парламента. Той изисква мнозинство, което да бъде конструирано около някакви програмни действия.

Това заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.


Коментарът му идва на фона на резултатите от изборите на 11-ти юли, предложеният от първата политическа сила „Има такъв народ“ спорен кабинет, последвалите яростни реакции и размяната на реплики. Припомняме, че на свикана в края на миналата седмица пресконференция от „Има такъв народ“ попитаха какви са доказателствата на Христо Иванов, че проектокабинетът, представен от Слави Трифонов, е проект на ДПС и кой в крайна сметка е истинският враг.


Иванов посочи, че „Демократична България“ и сега е готова да даде подкрепата си, защото по думите му страната има нужда от управление. 


„Защо трябва да правим компромиси за неща, по които би трябвало да сме съгласни? Ние и сега смятаме, че най-здравословното политическо действие е да излъчим управление с първия мандат, но то трябва да има параметри. Ние не искаме да поставяме темата за наше участие“, отсече Иванов.


По думите му голям компромис е направен със заявката за доброжелателна подкрепа и намерение да се работи с мандата на „Има такъв народ“. Съпредседателят на „Демократична България“ обаче посочи, че това не би могло да се случи, ако се предлагат хора, чиято политическа биография „хвърля сянка“ върху възможността да бъдат свършени определени неща. 


По отношение на вчерашното становище на прокуратурата по въпроса с подслушванията на политици, Иванов заяви – в следващия парламент ще има комисия, която да се занимае сериозно с въпроса. ФрогНюз припомня, че държавното обвинение информира вчера, че е приключила проверката за изнесените твърдения за подслушвания на политици от страна на службите и досъдебното производство е било прекратено. Причината – липсват доказателства. 


„Доверието в прокуратурата е много сериозно. Той удря българската държава в сърцето. Ние ще се занимаем с този проблем“, обясни Иванов.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената