Home » Общество » За дистанционното обучение на учениците в България
received 713794175979430 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - За дистанционното обучение на учениците в България

За дистанционното обучение на учениците в България

Всички ученици в България от 1-12 клас в момента се обучават дистанционно.
Обучение, което им носи само вреди, пагубно е за тях и за съжаление нищо не научават.
Българските учители симулират и отчитат дейност, че учат децата.
На какво научихте нашите деца ви питам?
-Да усвояват добре математиката? – добре, че има частни учители, които да идват по домовете на децата ни.
-Да получат качествено образование по български език и литература ли? -горките родители на малките ученици, те са тези върху които пада цялата отговорност да помагат на своите деца, вместо учителите.
-Да усвоят добре изобразителното изкуство ли? – как като имат за задача да нарисуват някоя рисунка чрез програмата paint за която е необходима помощ от родителите, защото не всички деца могат да боравят с тази програма, или децата които например срещат затруднения в рисуването на дадена рисунка кой мислите, че помага драги учители? – Ами разбира се как кой ние родителите.
-Да усвоят добре музиката ли? -как пак пред компютъра
-Да карат физическа култура пред компютрите ли? А движението на децата къде е, спорта им къде е? Липсва.И това ми било физическа култура, час в който би трябвало децата ни да тичат, да спортуват.
-Да усвоят добре езиците ли как отново онлайн? И това ми било преподаване на език.
-Да усвоят добре Технологии и предприемачество? как отново онлайн,”много добре се учат технологии и предприемачество така”.
-Да усвоят добре разказвателните предмети ли? Уроците в учебниците са така написани, че отново трябва родител да участва и да отсее най-важното от тези уроци на достъпен за децата език,защото авторският колектив и издателство са взели пари без да си дават сметка, че уроците в тези учебници са усложнени.
-Да усвоят добре информационни технологии ли? Как като трябва учителят да покаже на децата кое как се прави, защото учениците срещат затруднения и не на всички им се отдават информационни технологии.
Сега е момента учители да стимулирате децата, да ги поощрявате за участието и старанието им в онлайн обучението, а не да им пишете оценка 2ка по даден предмет.
Толкова ви е и преподаването с лошо качество и вина нямат децата ни.
Защото Вие реално не ги учите, а си получавате заплатите.
Колко време децата ни са били присъствено на училище? по седмица или най-много две.
Обръщам се и към министъра на образованието Красимир Вълчев с призив:По време на извънредното положение не е редно българските учители да пишат 2ка като оценка на децата ни и е редно ако някое дете има получена такава оценка тя да бъде отменена и анулирана.
Най-малкото, защото децата влизат и участват в дистанционното обучение
-факта, че ние родителите сме им подсигурили съответните устройства (между другото отговорност за подсигуряване на устройство с Интернет трябва да носи държавата за всички обучаващи се ученици онлайн, а не само от тази привилегия да се възползва определена социална група)
-Бъдете благодарни и оценявайте, че сме включили децата си в това неефективно обучение.
Ето поради тези причини слабите оценки на децата ни не трябва да се поставят.
Не и в този момент в който всички ние сме изправени пред изпитанието и предизвикателството Covid 19.
Надявам се на разбиране от страна на министъра на образованието и да се вземе решение за отмяна на слабите оценки 2ки написани по време на дистанционното обучение.

Автор: Петя Трендафилова

2021-03-24