in

ПОЛИТИКЪТ ГЛЕДА, ДЪРЖАВНИКЪТ ВИЖДА

Президентът Румен Радев за пореден път показа, че най-важни са хората. Героичната постъпка на Билгюл Харунова, която спаси две пътнички от катастрофирал автобус край Велико Търново. Такива жени като нея са гордост за България! Не големи думи или спасяване на света. Просто два спасени човешки живота. За семействата на тези хора – всичко!

Преди две седмици пък друга българка, работеща в Италия, спаси двама възрастни италианци от горящата им къща и сама загина в пламъците. Там Италия сведе знаме пред героизма на нашата гражданка. Защото там, където живота е висша ценност, подобни постъпки се възнаграждават. За да бъдат за пример и подражание.

В България рядко виждаме ежедневния героизъм на хората. Спасяващи животи, помагащи на хора в беда, помагащи на бедстващи животни. А е важно. Важно е именно държавата да даде признание на подобен героизъм. Надали Билгюл Харунова иска подобно признание. Но ние й го дължим. Именно затова Президентът Радев даде пример как трябва да се отнася истински държавник с българските граждани. И го направи скромно, без да очаква дивиденти от постъпката си. Ние нямаше и да я разберем, ако не беше публикацията на брата на Билгюл Харунова, който в социалните мрежи благодари за жеста на Президента Радев!

И моята надежда е България да има повече държавници като Румен Радев, които виждат. А не само политици, които ни гледат, но не виждат същността ни!

И отново – да благодарим на тази смела жена, постъпката й е достойна и героична. И не трябва да бъде забравяна! Респект!

Автор: Елена Гунчева

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

605c28cb67b0a939b09dcdbb

Германия премахва строгото спиране на Великден, тъй като ЕС ограничава износа на ваксини

Галка 768x399 1

ЗОВ ЗА ПОМОЩ