Home » Общество » Приготвихте ли веригите за сняг за 2022?

Приготвихте ли веригите за сняг за 2022?

Сподели новината

Новата 2022 г. настъпи, а зимата е в разгара си. Предстоят ни два мразовити месеца, в които трябва да подготвим автомобилите си за влошените климатични условия, съпътствани от снеговалежи, поледици и кални пътища. Водачите се задължават да използват вериги за сняг, когато планират пътувания към ски курортите по планинските пътища. Омаловажаването на риска може да доведе до фатален инцидент, така че е желателно да бъдете подготвени.

Кога да използваме вериги за сняг?

При пътуване през зимата, е необходимо да притежавате вериги за сняг, с чиято помощ да преминете безпрепятствено през кишата, снега и поледицата. И, макар че не се препоръчва на шофьорите да карат през зимата с летни гуми, много от тях го правят. Ако сте сред тях, е задължително да сложите веригите, така че да се предпазите от различни произшествия.

Има и хора, които управляват колата си със зимни или всесезонни гуми, като те смятат, че нямат нужда от използване на вериги. Това обаче не е много вярно, защото веригата ще повишава сцеплението върху сняг и лед и е правилното решение за шофиране в екстремни условия. В този ред на мисли, независимо от вида на гумите, е нужно да имате този аксесоар.

Естествено, липсата на вериги в определени случаи, може да подлежи на санкция от контролните органи. Ако забележите пътния знак Г19, то това значи, че сте задължени да сложите веригите. Пренебрегването до знака може да ви донесе допълнителни главоболия.

Внимавайте при избора на вериги

Винаги се консултирайте със специалистите, когато купувате вериги за сняг за леката кола. В близкото минало бяха популярни само и единствено металните вериги, но те имат своите недостатъци, когато се пътува при твърда настилка. На пазара обаче се появиха още разновидности от типа „меча стъпка“ или т.нар. композитни вериги, с чиято помощ се постигат още по-добри резултати. Ако не сте сигурни в избора си, попитайте консултантите в магазина.

В края искаме да завършим с апел, да шофирате внимателно през зимата и да спазвате правилата за движение. Само по този начин ще съхраните вашия живот и този на останалите участници в движението. Пожелаваме ви лек и безавариен път и всичко най-добро!

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About Натали Славчева

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената