Home » Общество » Протест пред Съдебната палата

Протест пред Съдебната палата

Сподели новината

Инициатива ”Правосъдие за всеки” отбелязва 2 години от първия си протест срещу издигането на Иван Гешев за главен прокурор. Протестът се провежда на традиционното място – пред столичната Съдебна палата.

По-късно се очаква да започне и шествие към Народното събрание. Целта му е символично послание към депутатите за бърза съдебна реформа.

В района има засилено полицейско присъствие, но демонстрацията протича спокойно, движението е нормално, предава БНР.

И до днес от „Правосъдие за всеки“ настояват за оставката на Иван Гешев и на избралите го членове на Висшия съдебен съвет. Убедени, че при нормативната база в момента смяната му с друга персона няма да доведе до никакви промени, те искат реформиране на прокуратурата.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената