Home » Общество » Реакции след втория опит за проектокабинет на „Има такъв народ“
25570a86e plamen nikolov bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Реакции след втория опит за проектокабинет на „Има такъв народ“

Реакции след втория опит за проектокабинет на „Има такъв народ“

Втория опит за проектокабинет на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ предизвика широка обществена реакция.

„Съставът на кабинета на ИТН е генетичен код, по който безпогрешно може да се съди за това кои са и за какво се борят. На първо място са антипротестъри, които напълно се вписват в мимикриращия тип политика на Ахмед Доган. С този кабинет приключи и мисията им да овладеят енергията на протеста и да не позволяат тя да излезе извън контрола на задкулисието.


Целта е да се спечели подкрепа от ГЕРБ СДС и БСП. Пак се стъпва върху “верни” кадри на задкулисие. И пак масонът Петър Илиев, отново мрежите на задкулисието. Забравете за съдебна реформа.


Поговориха си с ДБ и ИБГНИ, позициите ги сближиха на 95 процена и ….. нищо. Захарен памук- Поне за мен – далеч от най-доброто, с което България разполага. Вероятността да получи подкрепа не е малка. Но ИТН са до тук – Слави излъга когото можа.


На мястото на ДБ и ИБГНИ в никакъв случай не бих подкрепил. Не това са хората, които могат да реализират идеалите на протеста, напротив, тези хора са отрицание на волята за промяна. Има и доста такива, които се държат с компромати от Цацаров и Гешев“, написа в профила си във Фейсбук бившият дипломат Илиян Василев.

„Кому беше потребна тая инфантилна пиеска със „загадъчния“ кабинет на някой си Пламен Николов? Защо трябваше да се нагнетява тая мистична неизвестност кои ще са министрите? Какво значение имат имената на министрите, след като пиеската се режисира не от Славчо Тр. Този път сценарият е писан от друг. Знае се кой е той. А ето и списък с имената на министрите, от които не зависи нищо:

Министър на финансите – Пламен Данаилов

Министър на икономиката – Десислава Димитрова

Министър на енергетиката – Александър Николов

Министър на здравеопазването – Силви Кирилов

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Георги Георгиев

Министър на транспорта и информационните технологии – Гроздан Караджов

Министър на правосъдието – Момчил Иванов

Министър на младежта и спорта – Радостин Василев

Министър на отбраната – Теодора Генчовска

Министър на външните работи – Ради Найденов

Министър на вътрешните работи – Петър Илиев

Министър на труда и социалната политика – Теодора Пенева

Министър на науката и образованието – Велислава Петрова

Министър на културата – Георги Султанов

Министър на земеделието, храните и горите – Силвия Бакърджиева

Министър на туризма – Ивайло Кожухаров.

Ако познавате някой от изброените, поздравете го от мен. Поздравете и майка му“, коментира Любо Кольовски.

„Гледам последните имена, които се спрягат за министри в кабинета на ИТН.

Не са скандални, дори по-скоро са непознати.

Този екип, ако това са имената, не блести с ярки индивидуалности. Няма изявени в публичното пространство лидери.

До тук само едно име е смущаващо за мен. В тази ситуация аз лично бих изчистил въпроса с плагиатството. Действащият наказателен кодекс на България (чл. 173, ал. 1) обявява плагиатството за престъпление, като го дефинира така: издаване или използване под свое име или псевдоним на чуждо произведение на науката, литературата и изкуството или значителна част от такова произведение. Естествено по този въпрос трябва да бъдат сезирани компетентните органи, които да се произнесат има ли закононарушение или не.

Извън този казус обаче, сами по себе си, имената на евентуалните министри са приемливи. Или поне не са неприемлив. Обединението на министерствата на екологията и земеделието е доста рисково начинание, но да се надяваме, че ИТН има достатъчно експертиза за подобна кадрова авантюра.

Този кабинет би приличал на първо четене на Оливър Кромуел, за него не можем да кажем ни добро, ни лошо. Ще е енигма в първите му дни“, пише журналистът Димитър Стоянов.

Фрог Нюз

2021-08-03
x

Check Also

Последно сбогом с доц. Александра Хонг на 27 юни

Поклонението пред доц. Александра Хонг ще се състои на 27 юни, понеделник, от 14.00 ч.. ...