in ,

Нинова: Влизам като доброволец в COVID отделение без никакво колебание

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде първо телевизионно интервю за „Денят започва с Георги Любенов“, след като пребори коронавируса.

Тя сподели, че се е лекувала четири дни в инфекциозното отделение на ВМА, поискала е да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.

Първите дни беше доста тежко. При мен болестта беше по трудния начин. В деня, в който ме приеха, получих треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. След това в болницата преживях всички съпътстващи неприятности тази болест – главоболие, много силни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични ефекти, например аз получих конюктивит на очите, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет дори. След като ме изписаха, продължих лечението си вкъщи с антибиотици и получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна сила„, споделя Корнелия Нинова.

Лекарите във ВМА бяха изморени, сестрите бяха много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си, допълни тя.

Лекарите са на предела и самите те го казват и случаите, които излизат в медиите и това, което аз видях – те са много уморени, изтощени, на предела са„, каза Нинова.

Нинова: Депутатите-лекари от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен

След като вижда каква е ситуацията в болницата, лидерът на БСП решава да стане доброволец в COVID отделение още на втория от лечението си.

Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашия алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност“ заяви Нинова.

Източник: bnt.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

протестиращи

Протестиращи потрошиха офис на ГЕРБ в центъра на София (СНИМКИ)

божков

Божков се появи пред „Св. Александър Невски“ и представи партията си (видео)