in

Протестът в Благоевград: Бойко, оставка ти лелина!

На 122-ия ден от националните протести с искане оставките на правителството и главния прокурор в Благоевград се проведе пореден митинг. Няколко десетки протестиращи се събраха пред централата на ГЕРБ в града и скандираха: „Борисов-позор, оставка и затвор!“, предаде БГНЕС.

В подкрепа на благоевградчани от София дойде и група, водена от отец Дионисий и Николай Зехирев.

„Погледнете как изглежда офисът на партия ГЕРБ в един областен град. Подхожда на надписа пред мен: „Бойко, оставката ти лелина“. Нека Благоевград даде на България духа не само на промяната, но и на измитането на тази прокълната власт“, пожела отец Дионисий.

Според него на днешната Архангелова задушница ние не честваме смъртта, а живота, тъй като възкресението е живот. „За да има живот и възкресение, ние трябва от тези които са поробители да се освободим, от тази 11-годишна мафия, управляваща страната“, провикна се той.

Румен Радев почете паметта на загиналите войни

„Относно западната ни съседка Северна Македония, дотам тази власт докара нещата, че да се чудим къде е предателството и към миналото, и към бъдещето. Вие сте горди македонци и българи, не позволявайте онова, което властта прави, да го причинява на българите отсам и отвъд Вардар – каза още свещеникът. – Бъдете едно и имайте увереността, че можете да променяте нещата. И въобще не му мислете, когато видите, че в София става нещо голямо с измитането на тази власт – идете! Тя трябва категорично да бъде отстранена“.

Пред микрофона говориха още десетина оратори, като всички бяха категорични, че управляващите трябва да си отидат час по-скоро.

Източник: segabg.com

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

мазнейков

Д-р Мазнейков: Стигнахме до невиждано дъно, хора да стоят безпомощни в линейки

джо-байдън

Кой е Джо Байдън, избраният президент