in

ИТН пред президента: Опитахме да съставим правителство, но бяхме предадени

704654

В началото на заседанието президентът заяви, че това е втори цикъл консултации, който започва с парламентарно представените партии за съставяне на редовен кабинет. След което продължава „отговорността, която получихте с връчването на първия мандат – не се реализира. Явно и политическата ситуация се изостря, както и кризите пред които е изправена България.“ В допълнение президентът добави, че за да има редовно правителство в 46-тото Народно събрание трябва да има диалог, консенсус и компромиси.

От своя страна председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви: „Опитахме да съставим правителство, бяхме предадени в средата на разговорите“. Йорданов смята, че оттук нататък останалите пет партии ще имат огромно мнозинство и след отказа им да работят с ИТН, сега имат възможност да съставят свой кабинет.

Срещата приключи с думите на Румен Радев „Парламентът трябва да свърши важна и отговорна работа. Независимо от изхода на преговорите за правителство, ще се може да се актуализира бюджета и да се работи по Плана за възстановяване“.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

Screenshot 20210817 084941 Chrome

Антоанета Цонева: Кой разпореди бруталния побой на протестите?

724450

Хаджигенов: Полицейското насилие е огромен проблем