Home » Политика » Христо Панчугов: Подслушването е само началото, скандалите ще продължат

Христо Панчугов: Подслушването е само началото, скандалите ще продължат

Сподели новината

Въпросът с подслушването е само началото. Ще продължим да виждаме скандали, свързани с предишни управления, които тепърва ще бъдат вадени от служебното правителство. Те ще окажат влияние. Със сигурност усилват тенденцията на спад, която се наблюдава около ГЕРБ. Това заяви пред БГНЕС политологът Христо Панчугов.

„Големият въпрос е дали партиите, които представляват промяната, ще променят своите стратегии и ще успеят да консолидират повече вот около себе си, както и до каква степен ГЕРБ ще намали тенденцията на спад“, коментира той за наближаващата предизборна кампания и предсрочния вот на 11 юли.

Според политолога коалициите и обединенията, които наблюдаваме в политическото пространство, са по-скоро основани на предизборна аритметика, отколкото на политики.

„Ако е имало нещо, което разединява патриотите преди два месеца, то вероятно ги разединява и сега. Единственото, което се търси е опит да се консолидира този патриотичен и националистически вот със заветната цел да се прескочи 4-процентната бариера“, смята Панчугов за новата формация, събрала ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

„Вляво изглежда, че Корнелия Нинова и ръководството на БСП са осъзнали грешния подход, както и грешните послания на предишните избори. Осъзнали са моментното състояние на партията. Очевидно се търси форма, която да намери нов подход към избирателите на БСП и комуникацията с тях.

Отново обаче не съм сигурен, че това ще доведе до сериозни промени в резултата на партията накрая на кампанията. Няма достатъчно време, два месеца са изключително недостатъчни за истински обрат. Единственото, което може да се търси, е спиране на тенденцията, т.е. спиране на спада във влиянието на БСП върху обществото“, коментира още Христо Панчугов.

Той е категоричен, че към настоящия момент основната интрига остава между ГЕРБ и „Има такъв народ“, които на предходните избори станаха втора политическа сила.

БГНЕС

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената