in

„Господ“ Борисов шкартира Ананиев: Вдигам заплатите на лекарите с 600 лева, а на санитарите – със 120 лв.

С 600 лева се вдигат заплатите на лекарите от следващата година, на сестрите с 360, а на санитарите – със 120.  Мярката ще обхване 18 000 лекари, 20 000 професионалисти по здравни грижи и 12 000 санитари.

Това съобщи Бойко Борисов, предаде actualno.com.

Предложенията са утвърдени на работното онлайн съвещание на членове на Министерския съвет, свикано от премиера Борисов, съобщи правителственият пресцентър. Те предвиждат също 15% увеличение на възнагражденията за всички служители в системата на МВР. Това ще се отрази върху доходите на 48 000 служители, отпуснати са 231 млн. лв.

Така на практика Борисов запуши устата на финансовия си министър Кирил Ананиев, който в сутрешните блокове се обясняваше как правителството не можело да вдига заплатите на медиците, това зависело от „механизма“ при всяка болница.

Борисов възложи да бъдат направени промени в проекта на Закона за държавния бюджет за 2021 г. Те ще бъдат внесени от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти между първо и второ четене на проектобюджета, се посочва още в съобщението.

Има промени и в детските надбавки. Родителите на 710 хиляди деца ще получат семейни добавки по следния начин: за едно дете – 50 лева, за две деца – 110 лева, за три деца – 165 лева, за 4 и повече деца – 185 лева.

„Ние се борим за хората, борим се държавата да се измъкне и сме все още от най-стабилните страни в ЕС“, написа премиерът в своя профил във Facebook и добави: „Смирение, работа и плътно до хората на първа линия“.

„Действително тази пандемия е много тежка. Съжалявам, че Радев продължава да разединява нацията. Нужна е малко добрина, малко смирение, системите са напрегнати! Не ви вярват хората, иначе отдавна да сме си тръгнали“, е заявил Борисов на заседанието.

източник: onovini.eu

Валери Симеонов: Вече се мре яко. Трябва пълно затваряне!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

карантина

Как се дава болничен при карантина

театър

Народният театър с проект за модерно арт пространство на открито