in

СОНДАТА „ПАРКЪР“ ЩЕ БЪДЕ ИЗСТРЕЛЯНА В СЪБОТА, ЗА ДА „ДОКОСНЕ СЛЪНЦЕТО“

Снабдена с високотехнологичен щит за защита срещу интензивната топлина, сондата „Паркър“ трябва да бъде изстреляна в събота, за да „докосне Слънцето“ и да се опита да отговори на въпроса защо короната на светилото е по-гореща от повърхността му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Сондата „Паркър“ ще бъде изстреляна от Кейп Канаверал във Флорида. Тя е първият построен от човека обект, който ще се сблъска с адските условия в тази част на слънчевата атмосфера, като ще я прекоси 24 пъти на разстояние около 6,2 милиона км от слънчевата повърхност през 7-годишната си мисия.

За да оцелее, сондата е бъде снабдена с щит от композитно карбоново покритие с дебелина около 10 сантиметра, който трябва да я „опази“ от температури от порядъка на 1400 градуса Целзий – достатъчни, за да стопят силиций. Благодарение на щита научните инструменти ще останат в среда с температура 29 градуса Целзий.

„Инструментите трябва да позволят да се изследват високоенергийни частици, магнитни колебания и да се направят снимки, за да се опознае по-добре слънчевата корона“, поясни специалистът Алекс Йънг от НАСА.

КОСМИЧЕСКИТЕ КОРАБИ SPACEX И BOEING ЩЕ ПРЕВОЗВАТ ХОРА И ТОВАРИ ДО МКС

„Наблюденията от разстояние имат лимити, които бяха достигнати – отбеляза научната ръководителка на мисията Ники Фокс от лабораторията за приложна физика в университета „Джонс Хопкинс“. – Трябва да стигнем там, където всички загадъчни неща се случват.“

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

секс-експерт

СЕКС ЕКСПЕРТКА РАЗКАЗА КАК ЗАБАВЛЕНИЯТА Й Я ДОКАРАЛИ ДО „СЧУПВАНЕ“ НА ВАГИНАТА

сън

ДЪЛГИЯТ СЪН НОСИ СМЪРТНА ОПАСНОСТ