in

ТРЯБВА ЛИ ДА РАЗКАЗВАМЕ НА НОВИЯ ПАРТНЬОР ЗА БИВШИТЕ СИ?

Всяка жена, която започва нова връзка, се изправя пред дилема – трябва ли да разказва пред новия партньор за бившите си?

Трябва ли да бъде честна в това отношение? Много често искреността може да предизвика размисли и в крайна сметка да разстрои мъжа до нея.

Сравнението по правило предизвиква безпокойствие. Това допринася не толкова за изграждането на честно партньорство, колкото за създаването на атмосфера на борба – победа или загуба в конкуренцията, казва семейният терапевт Вячеслав Москвичев пред psychologies.

В нашата култура темата за конкуренцията е много разпространена. Но по-често се появява на работното място, в семейството искаме топлина, чувството, че сме ценни сами по себе си, че не е нужно да доказваме нищо.

Какво не знаете за зодия Близнаци?

Защо да е важно да говорим за минали преживявания? Какви са надеждите за нашата искреност? В нашия живот има много различни събития и не сме длъжни, когато прекрачваме прага с нов мъж до себе си, да му разпечатаме цялата си автобиография.

Хубаво е двойките да имат малко тайни, но ако не ви питат и вие не разказвате за миналите си връзки – това лъжа ли е? Ако новият партньор се интересува от миналите ви отношения е полезно да обсъдите защо се интересува. Може би той иска да знае заради какво сте се разделили и да избегне същите грешки, допълва Москвичев.

И не по-малко важно е как да се говори за тези взаимоотношения, така че да не се наранят и двамата. Вниманието и загрижеността към другия са не по-малко важни за двойката, отколкото честността.

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

остров-масови-гробове

ОБЯСНИХА СТРАННИ МАСОВИ ГРОБОВЕ НА ОСТРОВИ В ОКЕАНА

spacex

КОСМИЧЕСКИТЕ КОРАБИ SPACEX И BOEING ЩЕ ПРЕВОЗВАТ ХОРА И ТОВАРИ ДО МКС