Home » Спорт » Какви са щетите след погрома на футболните фенове?

Какви са щетите след погрома на футболните фенове?

Сподели новината

Сблъсъци около Националния стадион „Васил Левски” белязаха миналата вечер. Фенове се събраха на протест с искания за промяна. Походът се проведе по време на мача България – Унгария. Напрежението ескалира малко повече от час след началото на демонстрациите, а полицията използва водни оръдия, за да въдвори ред. При сблъсъците имаше десетки ранени и задържани.

Какви обаче са щетите след погрома на футболните фенове? На ул. „Гурко” има изпочупени коли, изтръгнати антипаркинг колчета и преградни пана, кофи за боклук, кашпи, стоянки за велосипеди, пътни шахти, дори запален полицейски бус. Той е единствен за „Общинска полиция“.

Щети има и по витрините на Министерството на младежта и спорта. Стъклата са изпочупени, а там полиция снощи не е имало. Огромен куп с павета беше охраняван от екип на столичния отряд за аварийна безопасност, за да не бъдат използвани от феновете.

От общината ще поискат от организатора на протеста възстановяване на щетите по публичната инфраструктура.

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар