in

Петър Величков е категоричен, че конгрес на БФС през март ще има

Очертава се на 18 март 2022 г. да станем свидетели на нов конгрес на БФС за избор на нов президент, след като от лагера на Димитър Бербатов продължават да събират подписи от клубовете из страната. Петър Величков от екипа му дори е категоричен, че организацията ще се състои.

„На 18 март 2022 година има свикан редовен конгрес и неговото провеждане е задължително най-малко заради гласуването на бюджета на БФС за периода 2022-2026 година. Без такова гласуване БФС няма как да получи лиценз за упражняване на дейността си от ММС. Клубовете ясно разбират това и огромна част от тях искат да използват този конгрес за да се освободи Михайлов и действащото ръководство на БФС и да се избере ново. Вече се събира подписка от клубовете за това конгресът през март да премине по конкретен дневен ред, който съдържа в себе си освобождаването на сегашното ръководство и избор на ново“, каза Величков пред Nov Sport.

Той коментира още развоя на събитията след конгреса през октомври, като заяви, че Борислав Михайлов и екипът му умишлено са манипулирали вота, за да си гарантират няколко години на съдебни дела, в които при всички положения настоящото ръководство ще си запази мястото по един или друг начин.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by

Природният газ поскъпва от днес, ръстът е с близо 10%

Тайсън Фюри планира 3 мача през 2022 г.