in

Почина легендарен футболен специалист

Напусна ни проф. д-р Ангел Шишков, съобщиха от БФС.

Ето какво написаха в официалния сайт на футболната ни централа:

“Българският футболен съюз с прискърбие съобщава, че вчера (30 ноември) ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на играта у нас – проф. д-р Ангел Шишков.

Той е роден през 25 февруари 1944 г. в Брацигово. През 1970 г. печели конкурс за преподавател в треньорската катедра на Висшия институт за физическо възпитание и спорт (понастоящем Национална спортна академия). Между 1986 и 1993 г. е ръководител на катедра „Футбол и Тенис“ към НСА.

Един от специалистите с най-голям принос за развитие на треньорското образование у нас. Ръководи в продължение на 12 години Треньорската школа по футбол (между 1995 и 2007 г.) и благодарение на изключителната му експертиза е адаптирана най-модерната методология в обучението и подготовката на треньорски кадри в България според изискванията на Европейската и Световната футболна централа.

От 1979 г. е лектор при треньорския панел към УЕФА и ФИФА.

Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов изказват искрените си съболезнования към семейството и близките на проф. д-р Шишков.

Поклон пред светлата му памет!”

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by

Енигматично футболно гадже се разголи почти на макс за феновете (СНИМКИ)

Правителството вдига минималната заплата, пенсиите и майчинските в проектобюджета за догодина