Home » Спорт » Почина почетният президент на Унион Берлин

Почина почетният президент на Унион Берлин

Сподели новината

Съоснователят и почетен президент на Унион Берлин Гюнтер Миелис е починал на 98-годишна възраст, обявиха от германския футболен клуб, позовавайки се на семейството му.

Миелис играе като тинейджър за предшестващия сегашния клуб Унион Обершоневейде от 1936 година нататък и бе сред основателите на Унион Берлин през 1966-а в тогавашната Източна Германия.

Той бе председател на клуба между 1975-а и 1982 година, заемал е и редица други длъжности.

„Нашият клуб загуби личност, която като никой друг оформи историята на клуба в продължение на десетилетия“, заяви президентът на Унион Берлин Дирк Цинглер и нарече Миелис „огромен пример за подражание“, пише БТА.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар