in

Улица в Стара Загора ще носи името на легендарен футболист на Берое

Малка улица в квартал “Кольо Ганчев” в Стара Загора да бъде кръстена на легендарния футболист на Берое Петко Петков. Това предлагат членовете на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания.
Петков е почетен гражданин на Стара Загора от 2016 година. Той почина на 10 януари 2020 година.

Бил е шампион и носител на Купата на Австрия с отбора на Аустрия Виена. Петко Димитров Петков е роден на 3 август 1946 година в село Синитово /община Септември/, област Пазарджик. Играл е за отбора на Акумулаторния завод в Пазарджик, също за Родопа Смолян, Миньор Рудозем и Горубсо Мадан. С екипа на Берое има 260 мача със 144 гола в “А” група и 92 мача с 89 гола в “Б” група. Двукратен голмайстор на “А” група през 1974 година (20 гола) и през 1976 година (19 гола). През сезон 1974/75 година вкарва рекордните 51 гола в “Б” група. Бележи също 14 гола за Берое в европейските клубни турнири – 9 в Купата на УЕФА и 5 в КНК.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

Русия прати военен спътник в земна орбита

Истанбулската конвенция е златен стандарт за ЕС, заяви Европейската комисия