Home » Спорт » Христос Воликакис с нова положителна допинг проба, най-вероятно ще пропусне Игрите в Париж

Христос Воликакис с нова положителна допинг проба, най-вероятно ще пропусне Игрите в Париж

Сподели новината

Участникът на четири Олимпиади по колоездене на писта Христос Воликакис е дал положителна допинг проба при повторно отваряне на тестовете от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., съобщи Международният съюз по колоездене. Воликакис спечели медали за Гърция в колоезденето на писта на световни и европейски първенства, но не и на Олимпиадата, където участва във всяко издание от Пекин през 2008 г. до Игрите в Токио през 2021 г., предава БТА.

От Международния колоездачен съюз обясниха, че Воликакис е дал положителна проба за анаболния стероид лигандрол в проба, взета на 16 август 2016 г. в Рио, където се класира на 12-о място в дисциплината кейрин. Воликакис е временно отстранен, като окончателното му наказание ще стане ясно на по-късен етап, но най-вероятно ще бъде дисквалифициран от Олимпиадата в Париж това лято.

Пробите от всяка олимпиада се съхраняват до 10 години и се анализират рутинно отново като част от програма, изготвена от Международния олимпийски комитет за тестване на спортисти, които все още са активни преди предстоящи игри.

„Програмата за повторен анализ позволява извършването на по-нататъшни тестове въз основа на актуализирана информация, особено благодарение на разследвания или когато методите за откриване се развиват в резултат на напредъка в научните технологии“, казаха от Международния колоездачен съюз. Воликакис, който сега е на 35 години, е сред първите положителни случаи от повторните тестове в Рио.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар