Home » Спорт » Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А

Интер с класика срещу Рома в дербито на Серия А

Сподели новината

Интер спечели с класическото 3:0 срещу Рома в дербито от 16-ия кръг в италианската Серия А. Хакан Чалханоолу откри в 15-ата, след като се разписа директно от ъглов удар, а бившият играч на „вълците“ Един Джеко удвои в 24-ата минута. Дензъл Дъмфрис направи преднината на „нерадзурите“ класическа в 39-ата минута.

Домакините имаха отличен шанс ще в първите секунди на мача, когато Николо Дзаниоло центрира към Елдор Шомуродов, който стреля с глава, но се оказа прекалено неточен.

В 15-ата минута Интер поведе в резултата. Хакан Чалханоолу изпълни ъглов удар, при който топката мина между краката на Руи Патрисио и попадна във вратата му – 0:1.

Седем минути по-късно бившият играч на „вълците“ Един Джеко пропусна да удвои с далечен удар.

В 24-ата минута „нерадзурите“ стигнаха до втори гол. Чалханоолу намери именно Джеко в наказателното поле и босненецът удвои с хубав удар.

В 28-ата минута отново Чалханолу опита да вкара гол от ъглов удар, но този път не бе точен.

Минута след това Джеко опита удар по земя, който беше спасен от Патрисио. Интер продължи да натиска и имаше нов шанс за гол в 31-ата минута, когато Иван Перишич центрира, а Джеко стреля с глава, но над вратата.

В 37-ата минута Рома създаде една от малкото си атаки през първото полувреме, при която Дензъл Дъмфрис имаше решителна намеса, с която блокира шут на Матиас Виня.

Две минути по-късно Интер направи преднината си класическа. Тогава се разписа именно Дъмфрис, след като засече с глава след центриране на Алесандро Бастони.

Втората част започна при спокойно темпо. В 59-ата минута се наложи Алексис Санчес да замени Туку Корея, който напусна терена с мускулна травма.

В 63-ата минута Джанлука Манчини беше санкциониран с жълт картон и така той ще пропусне следващия шампионатен мач на домакините.

В 82-ата минута Дзаниоло отправи снаряд, който мина от външната страна на мрежата.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About