Home » Спорт » Нападател на Аякс сложи Роналдо и Меси в малкия си джоб след шоу в Шампионската лига

Нападател на Аякс сложи Роналдо и Меси в малкия си джоб след шоу в Шампионската лига

Сподели новината

Централният нападател на Аякс Себастиан Алер сложи в малкия си джоб всички легендарни нападатели в историята на Шампионската лига с постижението си в турнира срещу турския Бешикташ. В това число влизат дори рекордьори от ранга на Кристияно Роналдо и Лионел Меси.

Котдивоарецът влезе от резервната скамейка за „аяксите“ на полувремето, за да обърне резултата след изоставането с 1:0, благодарение на точната дузпа на Гезал. Той отбеляза две попадения в 54′ и 69′, като така се превърна в човека с най-много голове в „турнира на богатите“ за дебютните му 5 мача.

27-годишният таран вече има 9 гола от старта на турнира. Той отбеляза 4 във вратата на Спортинг Лисабон още при дебюта си, а след това се отчете с по 1 срещу Бешикташ и в двата мача с Борусия Дортмунд. Последвалите две попадения срещу „черните орли“ го поставиха начело в тази класация.

Ерлинг Холанд остава втори в тази класация с 8 попадения в първите си 5 мача.

Междувременно Аякс си гарантира първата позиция в Група C с пълен актив от точки.

Дортмунд и Спортинг ще решат спора помежду си по-късно днес, за да определят втория в групата, докато Бешикташ ще играе само за честта си в последния мач с германците.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>9 – Sébastien Haller is the first player in UEFA Champions League history to score nine goals in his first five appearances in the competition. Maestro. <a href=“https://t.co/ReIMTrMuQ9″>https://t.co/ReIMTrMuQ9</a></p>&mdash; OptaJohan (@OptaJohan) <a href=“https://twitter.com/OptaJohan/status/1463587490829324296?ref_src=twsrc%5Etfw“>November 24, 2021</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената