in

БФС призова аматьорите: Мачове без публика!

Ръководството на БФС е изпратило регулярно писмо до Зоналните съвети в четирите центъра с призив да бъде спазвано ограничението за провеждане на мачовете в аматьорския футбол без публика.

Изискването е наложително, за да бъде спазено държавно постановление и заповед на Министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов спортните състезания да не бъдат посещавани от фенове.

През изминалата седмица на много места в страната на срещи от Трета и Четвърта лига, както и в детско-юношеския футбол е регистрирано зрителско присъствие. БФС напомня, че това към момента е забранено и призовава делегатите на мачовете, както и отборите-домакини да се съобразяват с изискванията и стриктно да прилагат разпоредбите.

Доказано допускане на мачове има на срещи от Югоизточната, Югозападната и Северозападната Трета лига. БФС напомня, че Със заповед РД – 01-626/ 27.10.2020 г. на здравния министър се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на Република България за времето от 29.10 до 12.11.2020 г.

Провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. За целта Председателите на УС на футболните клубове, както и делегатите на БФС да вземат необходимите мерки за спазване на заповедта и недопускане на зрители на стадионите.

Бум на COVID-19 в Левски

Футболните срещи да се провеждат при спазване на всички санитарно-хигиенични условия. При нови пропуски в организацията на футболните срещи е възможно клубовете, чиито привърженици са на трибуните, да бъдат наказани.

Източник: sportal.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

борисов

Борисов: Благодаря на полицаите, те са нашата най-силна опора

рашидов

Вежди Рашидов: Държавата не се състои от театри и ресторанти