Home » Свят » Азербайджан иска да свали арменското ръководство

Азербайджан иска да свали арменското ръководство

Азербайджан настоява за слагане на оръжие и оставка на арменското ръководство в Нагорни Карабах като условие за прекратяване на военната си кампания в района, предаде ДПА, съобщи БТА.

"Незаконните арменски военни части трябва да развеят бялото знаме и да предадат всички свои оръжия, а незаконният режим – да се оттегли", се казва в изявление от администрацията на президента в Баку, разпространено от местни медии днес. В противен случай сраженията ще бъде доведени до край, подчертават азербайджанските власти.

Баку започна днес мащабна военна операция в Нагорни Карабах, който се намира на територията на Азербайджан, но по-голямата част от жителите му са арменци. Заявената от Азербайджан цел на операцията е да бъдат наказани нарушителите на примирието и да се възстанови "конституционният ред" в района, допълва ДПА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар