Home » Свят » Албин Курти: Сега не е времето за малки амбиции, а за големи стъпки

Албин Курти: Сега не е времето за малки амбиции, а за големи стъпки

Сподели новината

Премиерът на Косово Албин Курти каза, че полагат максимални усилия за постигане на споразумение за регистрационните номера, но добави, че сега не е времето за малки амбиции, а за големи стъпки, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

На пресконференция след правителственото заседание днес Курти каза, че френско-германският план е сериозно предложение и трябва да се приеме сериозно, но според него ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел се е отказал от него.

„Бяхме готови втората фаза да бъде спряна и Сърбия да не издава незаконни регистрационни номера. По този начин щяхме да създадем пространство за интензивни преговори за окончателното споразумение до март 2023 г. Това обаче беше изоставено от Борел“ , каза той.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар