Home » Свят » Антонов: САЩ трябва да преминат към реално премахване на санкционните бариери

Антонов: САЩ трябва да преминат към реално премахване на санкционните бариери

„Русия многократно е заявявала, че вратата за възстановяване на черноморската зърнена инициатива е отворена и САЩ трябва да преминат към реално премахване на санкционните бариери, а не да тиражират празни инсинуации“. Това мнение изрази в петък руският посланик в САЩ Анатолий Антонов.

„Местните власти, занимаващи се с митотворчество, отново преминават от болна към здрава точка. Русия многократно, преди всичко на най-високо ниво, е подчертавала, че вратата за възстановяване на работата на Черноморската инициатива остава отворена. Необходимо е само да бъдат гарантирани правните изисквания на руската страна за стриктно изпълнение на взаимосвързаните Истанбулски споразумения“, каза дипломатът, чиито думи са цитирани в Telegram канала на руската дипломатическа мисия. Той припомни, че тези споразумения включват не само „украинската“ част, но и не по-малко важния меморандум Русия-ООН за популяризиране на местни храни и торове на световните пазари.

По-рано помощникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че сега САЩ не виждат възможност за бързо връщане към черноморската сделка за зърно, тъй като Москва променя изискванията си в тази област. Според Съливан това показва „липса на желание зърното да тече свободно“ към световните пазари.

„Белият дом, ако наистина го е грижа за интересите на нуждаещите се, отдавна трябваше да премине от тиражиране на празни инсинуации към реално премахване на санкционните бариери“, заключи Антонов.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар