Home » Свят » Арести в Москва и Екатеринбург при протести на съпруги на мобилизирани за войната в Украйна ВИДЕО

Арести в Москва и Екатеринбург при протести на съпруги на мобилизирани за войната в Украйна ВИДЕО

Сподели новината

Полицията в Москва и Екатеринбург извърши днес няколко ареста по време на протести, организирани от съпруги на руснаци, мобилизирани за войната в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на информации в социални платформи.

Петима души са били отведени от полицаи в цивилно облекло в град Екатеринбург, в Урал, докато полагали цветя пред военен паметник, съобщава правозащитният сайт "ОВД-Инфо".

В Москва полицията е задържала двама журналисти, съобщава уебсайтът "СОТА". Впоследствие и двамата са били освободени.

Движението "Пътят към дома", основано от съпругите на мобилизираните военнослужещи, призова за протестите. Активистите положиха цветя пред военни паметници в седем града в памет на руските войници, загинали през Втората световна война.

В Москва протестът се проведе пред Гроба на незнайния воин до стените на Кремъл. Пред мемориала се образува дълга опашка от хора, много от които с червени карамфили. На мястото е имало голямо полицейско присъствие, отбелязва ДПА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар