Home » Свят » Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър почина на 96-годишна възраст ВИДЕО

Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър почина на 96-годишна възраст ВИДЕО

Сподели новината

Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър почина на 96-годишна възраст, предаде Skay News

Тя почина мирно със семейството край себе си в дома си в Плейнс, Джорджия, съобщиха от Carter Center, организация с нестопанска цел, основана от нейния съпруг и бивш президент Джими Картър, който в момента е на 99 години.

Двамата бяха женени 77 години.

Розалин Картър страдаше от деменция.

„Розалин беше мой равностоен партньор във всичко, което някога съм постигнал“, каза бившият президент Картър.

„Тя ми даде мъдри насоки и насърчение, когато имах нужда. Докато Розалин беше на света, винаги знаех, че някой ме обича и подкрепя.“ За разлика от много предишни първи дами, Розалин Картър участваше в заседанията на кабинета и представляваше съпруга си при пътувания в чужбина.

През 1977 г., само месеци след като бе станал президент, Джими Картър я изпрати в Латинска Америка, за да каже на тамошните диктатори, че е сериозен в отказването на военна помощ и друга подкрепа на хора, които нарушават човешките права.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар